Stenslag på forruden?

Stenslag på forruden?

KLIK – en sten rammer forruden og et lille edderkop-formede mønster breder sig. Du har fået et stenslag og skal have forruden repareret, men hvor og hvordan foregår det? 

 

Hvor og hvordan repareres stenslag?

Det kan virke uoverkommeligt at skulle finde tid til mekaniker og undvære bilen, mens den bliver repareret. Det behøver du heldigvis ikke ved stenslag…

Her kan du få repareret skaden

Du kan få repareret stenslag i din forrude hvor som helst. Når du booker tid til reparation, opgiver du blot en adresse – din adresse hjemme eller hvor du arbejder – så foregår reparationen der efter aftale. Det tager kun ca. 15 minutter at reparere et stenslag, så det kan foregå i din middagspause, eller inden du skal på arbejde. 

Hvordan foregår reparation af stenslag?

Måden stenslaget repareres på er, at du beholder din forrude, men får ligesom ‘spartlet’ skaden ud, så den ikke bliver større eller forårsager en alvorlig revne i ruden. Først renses det ramte område med trykluft, så der ikke sidder vand eller snavs. Dernæst fyldes der speciallim i hullet og evt. revner, så ruden ikke revner yderligere. Afslutningsvis hærdes limen med UV-lys og ruden rengøres. Det er det! 

Skal forruden skiftes?

Kun hvis du oplever, at ruden er begyndt at revne for alvor, hvis slaget er større end en 2-krone, eller hvis stenslaget har ramt tættere end 5 cm fra kanten på forruden – så skal ruden skiftes. Det kan ikke foregå på stedet, men kræver en arbejdsdag på et værksted. 

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan nøjes med en reparation eller skal have hele forruden skiftet, så kontakt en professionel inden. Måske kan du nøjes med at sende et foto, måske kan han kigge forbi parkeringspladsen på dit arbejde. Det vigtigste er, at du får gjort noget ved skaden, så du ikke risikerer, at det går ud over trafiksikkerheden.