Sådan sætter du din robotplæneklipper op

26 februar 2021
Maya Hindsberg

Har du overvejet at få dig en robotplæneklipper? Det er en god overvejelse, især når opsætning af robotplæneklipperen kan være noget så nemt, hvis du får hjælp til det. Det forholder sig nemlig sådan, at du er nødt til at sætte kabler ned i jorden, så den ved, hvor den skal køre og hvilke områder, der skal klippes og nok endnu vigtigere, hvilke der ikke skal klippes.

Kablerne er med andre ord det, der fortæller, hvor den skal køre. Du kan godt selv sætte kablerne ned, men det kan nemt blive et længerevarende og frustrerende projekt at skulle gøre det selv. Derfor kan det være en fordel for dig, at hyre en professionel til at hjælpe dig, da de både har erfaring og værktøjerne til det.

Nyd din robotplæneklipper

Der er mange ting at nyde ved at have en robotplæneklipper. Den mest åbenlyse er, at du ikke behøver at stå og tumle med at skulle slå græs. Det er nemlig en af de opgaver, som danskere bruger mest tid på i haven. I stedet kan du slå fødderne op og slappe af, imens naboerne knokler. Udover at kunne slappe af, kan du også nyde stilheden, da en robotplæneklipper er så godt som lydløs. Derfor vil den ikke være til gene, når du sidder, og nyder sommervarmen med et glas vin.

Hvad skal du være opmærksom på

En robotplæneklipper er måske nok designet til at kunne slå kanterne af din græsplæne, men det kan være en god ide, lige at gå dem igennem fra tid til anden, så du er sikker på, at de vokser for højt, hvis ikke de blev taget ordenligt. Derudover skal du være opmærksom på, hvor stor en have du har. De fleste robotplæneklippere, kan klare en normal have, men hvis den er meget kuperet, eller er ekstra stor, kan en ekstra kraftig plæneklipper være en god ide.