Lad din maler i Aalborg give en hånd med renovering af vægge

04 august 2020
Astrid Pedersen

Skal der nye farver på væggene i dine stuer og værelser? Eller skal de eksisterende have en opfriskning? Så bør du alliere dig med et lokalt malerfirma som stiller kompetent og kvalificeret arbejdskraft til rådighed i form af dygtige, faglærte malere.

Hvorfor betale for professionelle malere?

Det kan virke fristende at gå ned og købe et par spande maling og så selv gå i gang med pensel, kost og rulle. Benytter du denne fremgangs måde skal du dog ikke regne med at opnå det smukkeste og mest holdbare slut resultat.

Er dine vægge ikke blevet malet i flere år vil de uvægerligt have opsamlet en vis mængde partikler fra støv, luft forurening, eventuel tobaks røg og madlavning. Disse vil forhindre malingen i at binde ordentligt til væggen. Hvis du således blot maler på væggene uden at have forberedt dem herpå vil malingen ikke blive siddende. Den vil efter kort tid skalle af – og så kan du begynde forfra.

Du skal altså regne med at bruge tid på først og fremmest at rense væggene. Dette gøres ved hjælp af sandpapir. Samtidig skal diverse huller efter skruer og lignende samt skrammer og revner spartles ud, og væggen skal vaskes ned og sluttelig males med det der kaldes Microdispers eller blåt vand. Dette er nødvendigt for at malingen kan binde optimalt. Dernæst lægger du en base med hvid grunder, og så kan den endelige maling påføres.

Lad dit lokale malerfirma forestå maling af din bolig

Primer, grunder og almindelig maling skal nå at tørre helt mellem de enkelte lag. Du kan således roligt regne med at skulle sætte mindst en uge af til dit malerarbejde. Og så kan det pludselig ikke betale sig i længden. I stedet kan du lade en faglært maler varetage opgaven. Du finder din lokale maler i Aalborg på https://www.lhvmaler.dk/maler-i-aalborg/