Køb bolig med hjælp fra en boligadvokat

31 oktober 2020
Lotte Hindsberg

Går du med planer om at købe en ny bolig, er der flere gode grunde til at ansætte en boligadvokat til at hjælpe dig igennem boligkøbets forskellige faser. At købe en bolig er for de fleste den største handel, de gør, og det kan have store økonomiske konsekvenser, hvis der går noget galt.

Derfor giver det god mening at få en erfaren jurist med speciale i boligkøb med, når der skal forhandles med sælger eller når der skal undersøges om kommunen har planer om at ændre noget i lokalområdet. Du kan f.eks. få hjælp af eboligadvokat.dk.

De vigtige lokalplaner

Kommunens planer for området kan have stor betydning for din lyst til at købe bolig i lokalområdet. Er der planer om at oprette en ny lækker park i området eller bedre indkøbsmuligheder, kan det øge din interesse for at investere i en bolig i området. Omvendt vil de føre en motorvej ned igennem din have, kan du omvendt få kolde fødder og vælge at finde en bolig i et andet område. Lyden af biler er noget de færreste syntes er positiv. Din boligadvokat kan nemt og hurtigt undersøge hvilke planer kommunen har.

Forhandling med sælger eller ejendomsmægler

Ejendomsmægleren er sælgers mand. Det betyder at han vil fremhæve boligens positive sider og glemme de mindre gode. Din boligadvokat vil sikre at også at de mindre gode kommer frem og i en forhandling bringe dem frem, så du får et nedslag i prisen. Vælger du selv at forhandle, så husk at få skrevet et forbehold ind i købsaftalen, der sikre dig at handlen kun er bindende, såfremt at din advokat har sagt god for den.

Når handlen er gået igennem skal den tinglyses. Først når tinglysningen er gået igennem er boligen din. Indtil da kan sælgers kreditorer tage pant i boligen. Det gælder også selv om du som køber er flyttet ind.