Hvad er et SMS lån?

Hvad er et SMS lån?

Måske har du allerede hørt omkring et SMS lån eller måske er det første gang, du støder på termet. Kort fortalt, så er et SMS lån en lånetype, hvor man kan få et lånebeløb udbetalt på få timer. Det der især også kendetegner SMS lån er, at det er relativt små beløb, man kan låne sig til. Her snakker vi f.eks. summer mellem 500 kr. til 6000 kr. – naturligvis alt efter, hvilken låneudbyder man henvender sig til.

Derudover så er det også et lån, som er relativt ligetil at få accepteret – det gælder også næsten uafhængigt at din økonomiske situation. Det er naturligvis en kontrast til de banklån, som man kan tage. Her vil en bank ofte have, at man kan stille værdier, ejendomme eller genstande som sikkerhed for det lån, som der tages. På den måde kan disse ting også inddrages, hvis ikke man betaler sine rater. 

Hvad skal du være opmærksom på ved et SMS lån? 

Når du skal tage et SMS lån, så er der flere ting, man med fordel kan være opmærksom på. Der er nemlig som regel altid et lille, “men”, ved lån som er ret ligetil at få accepteret. Og for et SMS lån, så er det, at ÅOP’en (årlige omkostninger i procent) kan være relativ høj. Det betyder også, at du kan have høje omkostninger forbundet med at betale lånet tilbage. Det er derfor også af betydning, at man har et rådighedsbeløb, som gør det muligt at betale tilbage på lånet. Eller kan ekstra gebyrer gør det til en dyr fornøjelse. 

Når disse ting er sagt, så vælges SMS lån eller kvik SMS lån som regel, fordi pengene kan være udbetalt op til minutter efter, man har ansøgt om lånet. Der er derfor heller ikke særlig langt fra tanke til handling ved denne lånetype.