Giv badekarret glansen tilbage med maling af badekar

30 januar 2019
Astrid Pedersen
Giv badekarret glansen tilbage med maling af badekar

Badekar i private hjem er en luksus, man alt for sjældent ser nu om stunder. Mange vælger at skille sig af med deres gamle badekar i forbindelse med renovering af badeværelse – enten fordi de aldrig får det brugt, fordi de gerne vil spare på pladsen, eller fordi badekarret er blevet så slidt, at emaljen nærmest er væk, og karret er begyndt at slå revner.

Men det er faktisk synd at skille sig af med et ellers funktionelt badekar, blot på grund af nogle overfladiske skønhedspletter i emaljen. Godt nok er et badekar ikke kønt at så på, når der begynder at danne sig misfarvninger, og emaljens overflade bliver ru og ubehagelig. Du skal dog tænke på, at dit badekar – uanset alder – er et aktiv for din bolig, idet det som nævnt hører til sjældenhederne. Hvis du kan fremvise et smukt og nyligt istandsat badekar, når du skal sælge dit hus eller din lejlighed, vil det føje ekstra til værdien i den potentielle købers øjne.

Du kan shine badekarret op med emaljering af badekar

Et badekar er trods alt en luksus accessory, som – såfremt emaljen fremstår skinnende og ren – indbyder til timevis af wellness oplevelser inden for hjemmets fire vægge. Måske er dit badekar ikke lige nu i en stand, som vækker mindelser om skønne spa ture, men det kan der gøres noget ved. Du kan for eksempel kontakte en dygtig håndværker med speciale inden for emaljering af badekar, og få ham til at give dit badekar en ordentlig overhaling.

Ved emaljering af badekar slibes den eksisterende emaljes overflade, således at alle skønhedspletter fjernes. Herefter påføres emalje materialet i det antal lag, der er nødvendigt for at opnå en ensartet og jævn overflade.

Hvis du er interesseret i emaljering af badekar, kan du læse mere – og finde din håndværker – på ny-emalje.dk