Find udskiftning og reparation af autoglas i Danmark

23 marts 2021
Anne-Mette Hansen

Har du fået stenslag? Er der faldet et træ ned over din bil? Eller har du været i et mindre uheld? Der kan opstå mange situationer, hvor glasset i dine bilruder bliver smadret eller beskadiget. Heldigvis er der råd for det. Små skader betyder oftest, at glasset kan repareres. Mens en større skade dog tyder på, at du skal have en ny rude i.

Læs med i denne artikel, og find ud af mere om udskiftning og reparation af autoglas i Danmark.

Stenslag

I langt de fleste tilfælde kan et stenslag repareres. Det vil sige, at ruden ikke skal skiftes ud og så koster det dig typisk også kun et par hundrede kroner. Det er ikke nogen dyr omgang at få repareret et stenslag.

Når det kommer til stenslag, skal du dog huske på, at du skal få skaden udbedret med det samme. Det kan faktisk ikke gå for hurtigt! Hvis bilen får lov at stå – specielt når der er frost – kan det lille stenslag udvikle sig til en større revne, som ikke kan repareres. 

Smadrede ruder

Er der faldet et træ ned over din bilrude? Er den blevet ramt af noget andet tungt? Eller er den blevet beskadiget i et færdselsuheld? Så er det sjældent, at ruden kan repareres. Du vil som udgangspunkt, nærmest altid skulle have sat en ny rude i. 

Det skal også gerne ske hurtigt. Da du netop ikke kan køre forsvarligt i bilen, hvis din rude er smadret. Det er også ulovligt at køre med sådan en forrude. Hvis det dog drejer sig om en af sideruderne, kan de midlertidigt dækkes til. Men stadig er det bedst at få den skiftet, sådan at du også kan se ud af den, når du skal tjekke de blinde vinkler. 

Hvor finder du et godt firma til reparation af autoglas? Der findes rigtig mange af dem, og det kan godt betale sig at indhente mere end ét tilbud!