Færdige betonelementer kan lette byggeprocessen

Færdige betonelementer kan lette byggeprocessen

Uanset om du skal bygge et mindre rækkehus i private rammer eller et større erhvervsbyggeri er det værd at skelne til hvilke former for muligheder, som der findes idag indenfor færdigbyggede komponenter af eksempelvis beton. Betonelementer er færdigstøbte betondele, som “blot” skal placeres på stedet som en legoblok. 

Hvilke fordele har en færdigstøbt væg? 

En færdigstøbt betonvæg indeholder en del fordele kontra et almindeligt byggeprojekt. For det første muliggør det en anden form for byggeri. De vinkler og måder at bygge en væg op på er ikke muligt hvis man skal støbe det op fra grundniveau. Når man støber skal man almindeligvis bruge krydsfiner plader som er belagt for at holde på betonen indtil den størkner. Det vil sige at man skal have pladerne op i højden og samtidig skal betonen hældes ud fra den pågældende højde. Skal man lave buer, vinkler og andre detaljer kan det være svært. Denne udfordring fjernes hvis man gør brug af færdigstøbe elementer. Når man bruger de færdige elementer bliver de blot placeret og sat hvor de skal og skal herefter fæstnes. Når det er sket så er væggen klar til eventuelle indervægge / vinduer. 

Det går hurtigere med en færdigstøbt væg

Foruden man kan åbne detaljer med færdigvægge man ikke kan med støb selv, så går det også betydeligt hurtigere. Alt afhængig af hvilken type beton der er tale om så er den gennemhærdet efter 1-6 uger. Det giver en del ventetid. Når man bruger betonelementer så er de færdigstøbte. Det vil sige efterfølgende er der ingen ventetid og det videre byggeri kan fortsætte ligeså snart elementet er fæstnet. 

Så når du står overfor at skulle bygge et hus eller større byggeri så undersøg mulighedener indenfor færdige betonelementer. Det kan spare dig tid, besvær og arbejdstid og det kan ultimativt betyde en billigere løsning for dig , så det er helt sikkert værd at undersøge.