Du kan også få lavet din egen nummerplade

30 maj 2021
Anders Lundtang Hansen

Det er ikke selve omfanget af nummerpladen, du får lov til at ændre på, da der er regler for, hvordan den skal være i bredde og højde.

Det er mere tallene og bogstaverne i nummerpladen, som du kan ændre til efter ønske, så længe det bliver gjort med samme skrift- og taltype, som man har godkendt til at blive brugt herhjemme.

Dette giver dig faktisk en del muligheder, så længe der er plads til det, du vil have på nummerpladen, i det afmålte område.

Hvilket er vildt at tænke på, når der er så mange regler med danske køretøjer og sikkerhedsforanstaltninger, at så kan du faktisk få skrevet, næsten hvad du ønsker, på en nummerplade.

Du kan vælge at få lavet en kombinationsmulighed af tal og bogstaver, som er lettere at huske, eller du kan få lavet færre tal og bogstaver – eller helt få lavet et ord eller noget andet.

Tør du få lavet din egen nummerplade?

Morsomt er det dog, at man ikke ser mange mennesker benytte sig af den mulighed, og det er vores påstand, at det ikke har så meget at gøre med, at det koster penge at få lavet, for har man først en bil, så plejer der at være råd til at få lavet en personlig nummerplade.

Man skal nok mere skæve til Janteloven, at selvom man får lavet en sjov nummerplade, så tænker de fleste danskere, at det er lidt en blærerøvsting at gøre, bare fordi man kan, og at man så rakker ned på de andre bilister, der ikke har råd til at have en dyrere bil – eller egen nummerplade.

Måske det er ved at være på tide, at man lægger den misundende attitude til side og lader folk gøre med deres biler, hvad de har lyst til, så længe det er lovligt.

Skal du vide mere om nummerplader, så kan du klikke videre på nummerplade info her.