Derfor skal du bruge resin til dit hobbyprojekt

20 januar 2021
Sara Mortensen

Epoxy resin er noget, der er at finde i manges hjem. I mange kreative sjæles hjem måske. Det er det perfekte produkt til diverse hobbyprojekter – det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge epoxy resin til. 

Du kan tænke på epoxy resin som en slags super lim. Det er et utroligt stærkt produkt, som kan binde stort set alle slags materialer sammen. Derfor bliver det også brugt meget både i de private hjem og på arbejdspladser. 

Epoxy resin bruges især til at binde træ sammen, når man laver et plankebord. Man ser også epoxy gulv mange steder i dag, som kan gøre noget helt specielt til et rum. Du kan tilføje lige den pigment du ønsker i din blanding, og dermed få eksempelvis et helt gult gulv!

Epoxy resin til store projekter

Større projekter vil være eksempelvis et plankebord, et gulv eller hvis man bruger epoxy resin til en båd eksempelvis. Mange både har meget træværk, som eksempelvis hele gulvet, bænke, borde eller lignende. Hvis din båd generelt trænger til en overhaling, så er epoxy resin løsningen.

Du kan påføre epoxy resin med pensel eller rulle og få malet hele din båd, og dermed få din båd til at se ud som ny. Epoxy resin vil gå ind og udfylde alle små skrammer, revner, knaster og lignende, så du ender med en helt glat og flot overflade til sidst. 

Epoxy resin til mindre projekter

Epoxy resin er også perfekt til de lidt mindre projekter. Det kan eksempelvis være hvis man designer smykker. Det er meget småt at arbejde med, og derfor kan det være med en lille pensel man skal påføre epoxy resin. 

Epoxy resin er ekstremt populært hos både ambitiøse hobbyister og professionelle, fordi mulighederne stort set er uendelige, når man arbejder med komponenterne. Derudover er det et rimelig nemt produkt at arbejde med. Så længe man bare lige har styr på de basale ting i processen, så kan det næsten ikke gå galt, når man arbejder med epoxy resin.