Batterier til motorcykel og lastil skal der også til

Batterier til motorcykel og lastil skal der også til

Når man tænker på batterier, så får man ofte associationer til de mere velkendte af slagsen, der ofte er af typen AA eller AAA, som man bruger i alt fra fjernbetjeninger til næsehårstrimmere.

Hvis man så bliver bedt om at forestille sig nogle mere atypiske batterier, så forestiller man sig måske de flade og helt runde batterier, der for eksempel i gamle dage blev anvendt i mindre elektronisk legetøj.

Men man kan måske også tænke sig til de klodsede ni-volts-batterier, der blandt andet bliver brugt i nogle typer af fjernstyrede biler og effektpedaler til guitarer.

Ofte har privatpersoner gerne nogle af disse batterier liggende, som man husker at bortskaffe selv, når de ikke har mere strøm på sig.

Dog glemmer man måske også, at batterier også er af den type, der kan genoplades og bruges igen, hvilket man blandt andet ser brugt i elektrisk værktøj såsom boremaskiner af håndværkere og private. Den slags hedder for resten ryobi-batterier, og de er nok mindre velkendte i navn, men gode i gavn.

Biler kører jo som bekendt også på batterier, og sådan et batteri kan langt de fleste mennesker nok også forestille sig, hvordan de ser ud, men medmindre man har sit eget autoværksted, så har man oftest blot et enkelt eller få bilbatterier liggende som reserve.

Man glemmer dog også, når vi nu snakker køretøjer, at der også er andre slags, der kører på færre og flere hjul end en personbil, der også har brug for batterier.

Det gælder blandt andet motorcykler og lastbiler, som nok ikke er lige så udbredte i den fælles offentlige bevidsthed, men hvis du spørger en ejer af et af disse køretøjer, vil de kunne fortælle dig, at de er essentielle for en god køreoplevelse.

Således skal man handle fra Batteribyen, når man mangler batterier af den type, da man hos dem får batterier til den bedste kvalitet og pris.