Alfa Romeo – smukke biler med italiensk temperament

15 marts 2022
Niels Geckler

advertorial

Det klassisk italienske mærke Alfa Romeo har altid stået for smukke biler. Du kan få dit eget eksemplar hos en Alfa Romeo forhandler her i Danmark, dem er der nemlig flere af.

Hvil du have en bil fra et af de store italienske bilmærke, der altid har stået for stilrene linjer, temperament og ydelse, så find en Alfa Romeo. De har igennem årene leveret det ene designikon efter det andet, om end nogle af dem har vist sig at være noget upraktiske og ikke altid lige solid og veludførte i den produktionsmæssige finish. Men smukke har de været, og en række af modellerne fra Alfa Romeo har hentet store sejre inden for motorsporten. I 1950 og i 1951 vandt Alfa Romeo således verdensmesterskabet i formel 1, og det er blevet til mange sejre inden for Rallye over årene.

De har været involveret i motorsport helt siden 1911 og har nok lidt et ry for at bygge rappe sportsvogne. Alfa Romeo blev grundlagt i Milano helt tilbage i 1910 og de har hovedkontor i Torino i dag, hvor de er et datterselskab under Fiat Chrysler Automobiles.

Alfa Romeo forhandler

 

Alfa Romeo i Danmark i dag

Fra bagkatalogee kan nævnes legendariske modeller som Alfasud, Alfa Romeo 1900, Sprint og Spider. Senere har der også været fine modeller som Alfa Romeo 147, der blev kåret som årets bil i Europa i år 2001. I dag er det modelbetegnelser som Alfa Romeo 4C, Stelvio og Giulietta, der markedsføres. Giulietta har også været brugt til en model tidligere, en stor mellemklassebil, der blev produceret fra 1962 til 1978. Den nuværende serie begyndte at blive produceret i 2016.

Alfa Romeo 4C er en lille og kompakt let sportsvogn, der blev præsenteret for verden på biludstillingen i Geneve i 2011. To år senere kom så produktionsversionen og i 2015 blev der lanceret en åben version, der blev kaldt Spider efter den åbne sportsvogn fra 1960erne, der blandt andet er med i Fagre voksne Verden.